Sådan får du et shortcut til Basecamp i Chrome

 • Sharebar

Chrome Web app store shortcuts

Når jeg åbner et nyt faneblad i Chrome, har jeg installeret en række af mine mest brugte værktøjer som apps. Chrome har et lille API, der gør, at udviklere af web apps kan tilføje app’en til deres web app store, der i praksis installerer en shortcut til applikationen i Chromes opstartsskærm.

Der er nogle detaljer til forskel mellem Chrome web apps og simple shortcuts, der blandt andet gør at app’en kan virke lokalt og have ekstra interfaces. Udover det, er det for dig som bruger, bare en lækker og hurtig måde at komme til din favorit applikation på.

Det er rigtig smart, når dine favorit apps er repræsenteret i Googles web app store. Men det er Basecamp desværre ikke og det er et værktøj jeg bruger næsten dagligt i mit arbejde. Heldigvis er det super let at lave en installation selv, bare ved brug af to filer, manifest.json og et ikon, der til sammen udgør en Chrome web app installation.

Chromes web app manifest

Manifest.json er en tekstfil, der angiver hvordan app’en skal indlæses, hvilket ikon, der skal bruges, hvilke teknologier app’en skal have adgang til osv. Filen er nærmest selvbeskrivende, du skal blot ændre account til din egen Basecamp account URL.

manifest.json

{
 "name": "Basecamp",
 "description": "Log in to your private basecamp account",
 "version": "1",
 "app": {
  "urls": [
   "*://account.basecamphq.com/"
  ],
  "launch": {
   "web_url": "http://account.basecamphq.com/"
  }
 },
 "icons": {
  "128": "icon_128.png"
 }
}

Du kan hente kilden samt ikonet her.

Instruktioner:

De to filer lægger du i en folder. Derefter vælger du Developer mode i dine Extensions indstillinger og vælger Load unpacked extension. Du vælger nu din folder fra før og trykker ok. Næste faneblad du åbner, indeholder nu din Basecamp app. Piece of cake.

Du er selvfølgelig ikke begrænset til at bruge dette til Basecamp, men tjek lige først, om din app i forvejen figurerer i Chrome’s web store, der er jo ingen grund til, at du laver spildt arbejde på noget, der allerede eksisterer ;)

Kunne du lide artiklen?

Få flere praktiske tips til en bedre online forretning i min månedlige mail.

En tanke om "Sådan får du et shortcut til Basecamp i Chrome"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.